ianuarie 22, 2023

Tip Program: Horizon 2020

Horizon 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare întreprins vreodată de UE. Va duce la multe inovații capitale, descoperiri și premiere mondiale și va transfera idei de la cercetare la piață.

înapoi

PERSEUS

Promovarea excelenței și sigiliul de recunoaștere al universităților aerospațiale europene.

RoRCraft

Aeronavele (uneori denumite aeronave cu aripi rotative) sunt aeronave care utilizează portanța generată de rotoare - acestea sunt ansambluri cuprinzând mai multe pale de rotor care se rotesc în jurul unui catarg. Aeronavele au, în general, unul sau mai multe rotoare pentru a asigura portanța pe parcursul întregului zbor și, în timp ce un elicopter este un tip de aeronavă, nu toate helicopterele sunt elicoptere.

Full Scale Innovative Integrated Tooling for Composite Material Wing Box

Proiectul Clean Sky 2 FITCoW (GA – 831985) își propune să dezvolte un sistem de scule integrate din carbon care să permită întărirea a patru componente structurale diferite într-o singură piesă din fibră de carbon. Această abordare inovatoare de producție abordează direct provocările AIRFRAME ITD prin îmbunătățirea performanței produsului. Obiectivele Clean Sky 2 sunt îndeplinite, de asemenea, prin îmbunătățirea generală a respectării mediului în întregul lanț de producție.

IMOTHEP

IMOTHEP va efectua o investigație aprofundată a tehnologiilor electrice pentru aeronavele electrice hibride în strânsă legătură cu configurațiile avansate de aeronave și arhitecturile inovatoare de propulsie.

RIPE4TEC

Tehnologia care va fi dezvoltata in cadrul proiectului este prototiparea reactiva cu jet de cerneala a noilor compozite termorezistente pe baza de rasini epoxi-poliamine.

DOMMINIO

Scopul proiectului DOMMINIO, finanțat de UE, este de a dezvolta o metodologie inovatoare bazată pe date de proiectare, fabricare și certificare a pieselor multifuncționale și inteligente ale corpului aeronavei.

MOREandLESS

Proiectul MOREandLESS, finanțat de UE, va analiza impactul asupra mediului al aviației supersonice.

Fast Rotorcraft

Proiectanții de aeronave se străduiesc întotdeauna să îmbunătățească capacitatea de ridicare a sarcinii utile, să reducă consumul de combustibil și să mărească autonomia vehiculului.

OSCAR

OSCAR abordează percepția actuală, acceptarea și implementarea Științei Deschise în domeniul cercetării europene AAT și în acele domenii în care problemele de cercetare europene AAT interacționează, de ex. alte moduri de transport și schimb de tehnologie.

ELADINE

Proiectul ELADINE, finanțat de UE, dezvoltă o metodă de evaluare a distorsiunii compozitelor laminate într-un număr de scenarii.

COMPASS2020

Proiectul COMPASS2020, finanțat de UE, își propune să demonstreze că utilizarea coordonată a tehnologiilor și instrumentelor cu și fără pilot.

FITCoW

Proiectul FITCoW, finanțat de UE, va aborda întregul ciclu de viață al avioanelor de dimensiuni medii pentru transport regional, concentrându-se pe instrumentele de producție utilizate pentru construirea avioanelor.

TandemAeroDays19.20

Tandem AEROdays va disemina rezultatele și demonstrațiile din programele emblematice din sectorul aviației, cum ar fi CleanSky, SESAR, Future Sky și vor cuprinde, de asemenea, activități sociale și de rețea pentru a stimula viitoare colaborări în cadrul viitorului PC9.

ARTEM

Un subiect de bază al ARTEM este dezvoltarea tehnologiilor inovatoare pentru reducerea zgomotului avioanelor la sursă.
Acces versiunea veche site